Seriál - Stravování - 2. část - domácí sýr
Máte rádi sýry? Sýr je vynikající zdroj bílkovin a kvalitní tuků. Ovšem sýry v obchodech mají s tím pravým pramálo společného. Spousta éček, dochucovadel, barviv a chemie. Přináším vám recept na jednoduchý domácí sýr plný bílkovin. Zkuste a stane se nedílnou součástí Vašeho zdravého jídelníčku...
Recept:
Recept na domácí lučinu s medvědím česnekem a vlašskými ořechy:
Suroviny:
- 2 balení 500 g selského jogurtu Hollandia
- 1 balení 250 g smetany ke šlehání (nebo smetany 12 %)
- sůl
- medvědí česnek
- vlašské ořechy
V míse smícháme oba jogurty se smetanou, přidáme sůl dle chuti a nasekaný medvědí česnek s ořechy a trochou olivového oleje. Takto připravenou směs nalijeme na síto na které dáme plátno, utěrku nebo plenku a necháme v ledničce odkapat syrovátku do misky přes noc, nebo cca 4 - 5 hodin.
Domácí lučinu můžeme ochutit také jinými bylinkami nebo kořením dle fantazie.
Výborná je i čistá.
Dobrou chuť přátelé!
English:
Recipe for homemade the meadow with garlic and walnuts: Raw materials: 2 packs of 500 g of common yoghurt Hollandia 1 package 250 g of whipping cream (or cream 12%) salt bear garlic walnuts In a bowl, mix the yogurt with both cream, add salt to taste and chopped wild garlic and walnuts with a little olive oil. Thus prepared mixture is poured onto a screen on which we put the canvas, cloth or diaper and leave in the refrigerator to drain the whey into a bowl overnight, or for about 4-5 hours. Home the meadow can also be flavored with other herbs or spices according to the imagination. Excellent is also clean.
15.04.2016